woensdag 26 augustus 2009

Buurtbrief 26 augustus 2009

Den Hoorn, 26 augustus 2009.

Beste buurtbewoner,

Er is een nieuwe versie van het beeldkwaliteitsplan voor het bedrijventerrein Harnaschpolder. Dit plan ligt sinds maandag 27 juli gedurende 6 weken ter inzage (dus t/m 4 september).

Het is zinvol het plan te bestuderen want een mooie recreatieve route en een aantrekkelijke leefomgeving gaan ons allen aan het hart.Het plan ligt ter inzage bij de gemeente en is te downloaden:
Het oude plan vind u op de website van de Harnaschpolder: http://harnaschpolder.nl/, selecteer in de menubalk [Het plan]>>downloads en daarna in de 4e alinea >>[download Beeldkwaliteitsplan]
Het nieuwe plan vind u op de website van gemeente middendelfland: http://www.middendelfland.nl >>actueel >> Stukken ter inzage >> herzieningbeeldkwaliteitplan BHP.

Probeer maar eens uit te vinden hoe straks de nieuwe Harnaschdreef de Woudselaan en de Lookwatering gaat kruisen (3 rijstroken en met aan weerszijden kantoorpanden van 16 m hoog, dat zijn 5 etages). Heeft de wandelaar of fietser op de woudselaan dan nog het idee op een doorgaande recreatieve route te zijn?

De Harnaschdreef lijkt de doorgaande route te worden en wellicht een een sluiproute voor het verkeer als de A4 vol staat.

Ook is ons opgevallen:
De hoogte van de bedrijven gezien vanaf het “Scharnier vind je op blz. 42. Er is voorzien in 3 gebouwen van 30 meter hoog en 1 gebouw van 20 meter hoog.
De bedrijven die langs de lookwatering komen te staan mogen klaarblijkelijk hun spullen in het zicht opslaan langs het “Scharnier”(= Woudselaan en de Lookwatering) (Zie blz. 49).

Onze mooie groene landelijke weggetjes (onderdeel van de fietsknooppunt route en veel gebruikt door scholieren) lijken snel op te gaan in een allesoverheersend bedrijventerrein.
De kans is groot dat als er ooit nog een uitwerkingsplan voor het “Scharnier” komt, dat dan de Harnaschpolder de basis is.

Hierbij nodigen wij jullie uit om in het plan te duiken en te brainstormen over een gezamenlijke reactie richting B&W (b.v. een brief met handtekeningen).
A.s. maandagavond 31 augustus van 20u00 tot 22u00 bij ons thuis.

Met de vriendelijke groeten van

Paul Witte en Dita Heikens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten