woensdag 2 december 2009

ingezonden brief "Delft op Zondag" en AD, 2 dec 2009

Wonen tussen de schatten in Delft?

In de afgelopen tijd is er veel reclame gemaakt om te gaan wonen “tussen de schatten van Delft”:
Wonen in Delft, maar toch buiten in een rustige en landelijke omgeving? Over niet al te lange tijd is dat mogelijk…

Dat beeld is langzaam aan het kantelen. Dat willen we graag even uitleggen.Het “nieuw stukje Delft” wordt van de “rustige en landelijke omgeving” gescheiden door het bedrijventerrein Harnaschpolder dat op grond van de gemeente Middendelfland wordt ontwikkeld. Daar was niets mee aan de hand want dat bedrijventerrein zal alleen maar hoogwaardige bedrijven gaan bevatten in categorie 1 en 2. En er zou een doorgaande groene fietsroute langs ‘het scharnier’ (Woudselaan en Lookwatering) lopen.
Deze plannen zijn nu fors gewijzigd.

Afgelopen maandag, 23 november 2009, heeft de Raadscommissie Grondgebied van de gemeente Middendelfland het gewijzigde BeeldKwaliteitsPlan (BKP) Harnaschpolder behandeld.

Er waren bijna 50 buurtbewoners aanwezig om te zien dat de Middendelflandse raadsleden zelf ook verbaasd waren over het vernieuwde plan. Zo blijkt dat er bijvoorbeeld langs het groene scharnier ineens twee kantoorflats mogen komen! Ook zou deze groene fiets- en wandelroute doorsneden gaan worden door een 60 meter brede brug met vier banen autoweg en twee OV banen. Notabene dwars door een historische weg (de Woudselaan) die in 1712 al op de kaart van Krukius staat.

De raadscommissie grondgebied kwam ook tot de conclusie dat, waar voorheen alleen van buitenopslag sprake was, er nu ineens ook vuilopslag in het plan stond.
Deze wijziging geeft aan dat de plannen om de afvalverwerker SITA op het bedrijventerrein te huisvesten serieus worden. En wel juist naast de nieuwe woonwijken van Delft. Hier zullen de toekomstige Delftse bewoners vast niet blij van worden!

Het wordt tijd dat de gemeente Delft helderheid verschaft. Zij is er immers voor de (toekomstige) bewoners. Maar de gemeente Delft is ook deelnemer in het bedrijvenschap dat het bedrijventerrein Harnaschpolder ontwikkelt.
De toekomstige Delftse bewoners moeten ervoor zorgen dat hun gemeente als lid van het bedrijvenschap zorgt dat het bedrijventerrein inderdaad hoogwaardig wordt.
Als de (toekomstige) bewoners dat niet snel doen zitten ze straks opgescheept met een afvalverwerker en een racebaan tussen hun nieuwe woning en de beloofde “rustige en landelijke omgeving”.

Namens de buurtbewoners uit Den Hoorn,

Dita Heikens en Paul Witte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten