dinsdag 2 maart 2010

Overleg tussen bedrijvenschap en enkele buurtbewoners

Aantekeningen van dinsdag 2 maart

De brug / overkluizing over de Look wordt voor de dieren in ieder geval geen 60 meter lang zwart gat. Er komen tralie-roosters tussen de rijbanen zodat het licht het water kan bereiken.

Over de harnaskade zijn drie vlakke bruggen geprojecteerd, De middelste is een fietsbrug.
Deze bruggen worden breder dan technisch noodzakelijk. Men denkt ook aan bereikbaarheid voor hulpdiensten. En er komen grasstroken overheen.
Enkele buurtbewoners willen zo weinig mogelijk brug. Ook zou de fietsbrug een toogbrug kunnen zijn zodat er meer ruimte voor het water zou zijn. De meningen zijn verdeeld en het bedrijvenschap zal proberen de verschillende ideeën te visualiseren.

Het water langs de Woudselaan zal door duikers onder de Harnaschdreef gaan. De slootjes zijn zo klein dat dat voor de hand ligt. De duikers zullen voor tweederde met water en eenderde met lucht gevuld zijn. Hier gaat geen eend doorheen zwemmen. maar die zwemmen ook niet vaak in deze slootjes.

De kleine diertjes gaan langs de Woudselaan door een ecoduiker heen als de Harnaschdreef gekruisd moet worden.
Ook zijn er geleiders nodig om die diertjes door de duiker heen te krijgen.

De Harnaschdreef komt bij de Woudslaan/Lookwatering iets hoger dan het maaiveld. Want de onderkant van de brug moet van het waterschap een flink stuk (60 cm?) boven het water zijn. En de brug (beton en asfalt) heeft ook zelf nog een dikte (40 cm?).

De fietsers op de Woudselaan krijgen verkeerslichten die al op afstand de fietsers zien aankomen (vooraanmelding?) zodat de lichten op tijd op groen staan.

De bewoners van de Woudselaan en Lookwatering willen dat het sluipverkeer snel ophoudt. Zij zullen uitzoeken of meer buurtbewoners die mening delen en waar dan die afsluiting dan zou moeten zijn.

Volgend overleg 6 april 20u00 in de Hoornbloem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten